dilluns, 21 d’octubre del 2013

Construcció d'habitatges.

Durant els anys 60 l'Esteve Albert va contribuir a la construcció de més de 80 habitatges a Sant Vicenç de Montalt:

Construcció de 80 habitatges. Montaltnou, 1967-1971
L’obra més important del Patronat Pro Cultura Urbanisme i Turisme, creat a partir d’una iniciativa d’Esteve Albert va ser la construcció de vuitanta habitatges en una part de la zona coneguda com la Coma de Bo, a llevant del poble. El conjunt va ser denominant a partir de la seva inauguració com a Montaltnou. Queda situat a la dreta de l’actual avinguda de Montaltnou venint des de Caldes. Aquesta obra celebrada per la corporació municipal, donà solució al preocupant dèficit de cases per a ús principalment dels joves.1 de març de 1965.

Alguns components del Patronat, terratinents de la localitat, facilitaren els terrenys a un preu mòdic.
La superfície total de l’espai destinat a vials i edificacions era de 35.000 m2. El pressupost global de les obres pujava a 32.000.000 de pessetes de l’època. Com es tractava una iniciativa conjunta, els preus van ser més  interessants. Les característiques de les cases eren: habitatges unifamiliars, de tipus social, de planta i pis i amb tots els serveis (aigua, electricitat, telèfons, clavegueram...).
El dia de la col·locació i la benedicció de la primera pedra fou una gran festa per al poble. Va tenir lloc el diumenge 13 d’agost de 1967 a les ser de la tarda, en el marc de la Festa Major d’estiu. Els habitatges van estar enllestits l’any 1969  entregats corresponents beneficiaris. El lliurament oficial de les claus va tenir lloc el dia 29 de maig de 1971.

"Com a mostra d’agraïment a Esteve Albert, que tant havia fet, la Junta de Govern del Patronat l’invità a adquirir una casa, per tal que en pogués disposar el dia de demà i perquè potser així arrelaria més el poble. Ell, portat pel seu esperit de no ambicionar béns i no voler estar gaire en un lloc fix, s’hi negà en rodó".

Informació extreta del llibre "Esteve Albert i Sant Vicenç de Montalt, 2004".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada